Ahad, 19 Februari 2012

Pengertian Dan Di Sebalik Fungsi Hizib Intikam


سم الله الرحمن الرحيم
Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Soalan..?
1.    Apa yang di maksudkan dengan Hizib ?
2.    Apakah kegunaan/ Fungsi Hizib Intikam ?
Jawapan..
1.  Hizib berasal dari bahasa Arab: HIZBUN. Yang ertinya: kelompok, golongan,  jenis, wirid, atau senjata. Hizib adalah himpunan ayat-ayat Al-Qur’an dan untaian kalimat zikir, Asma Allah (ismul a’azham) dan do’a yang disusun untuk diamalkan dengan membacanya atau diwiridkan (diucapkan berulang-ulang) sebagai salah satu bentuk ibadah untuk mendekatkan diri kepada Allah SWT (Taqarrub Ilallah).

Jadi kandungan dari sebuah Hizib selain berisi pujian mengagungkan Asma Allah SWT dan shalawat Nabi juga mengandung doa untuk memohon pertolongan kepada Allah. Hizib juga mengandungi banyak rahsia (sirr) yang sulit difahami oleh orang awam, seperti kutipan beberapa ayat Al Quran yang terkadang isinya seperti tidak terkait dengan lafal rangkaian doa sebelumnya. Para ahli Hizib berpendapat bahwa dalam hal ini yang terkait adalah asbabun nuzul-nya.
Hizib yang Haq (benar) secara langsung atau tidak, akan bersumber dari ayat-ayat Al Quran, dalil hadist Nabi SAW dan doa-doa yang baik. Sedangkan Hizib yang bertentangan dengan nash (Al Quran dan Hadist) baik dalam lafal hizib maupun fungsi dari hizib, maka hizib tersebut di anggap sesat.

2.  Hizib  Intikam ini  termasuk  dalam  kategori  hizib  penghancur, dan  di kelompokkan  dalam satu paket keilmuan  dengan  Keilmuan Terapi nur Hikmah.
Hizib Intikam adalah terdiri dari 6 ayat pendek dari al-quran yang amat jelas ertinya sehingga mudah di fahami dan di resapi.  Jika  ada  yang  pernah  mengamalkan  amalan2  pendek  seperti  Hizib  Maghrobi  (1-3),  ASR  madura, Asma malaikat (1-5) juga Asma Suryani dan Hizib Kursi maka setelah mengamalkan Hizib Intikam ini akan  merasakan  perbezaan  dengan  amalan2  tersebut  kerana  lebih  cepat  hasilnya dan lebih dahsyat daya hancurnya pada segala bentuk kezaliman, sihir, santet dll.  Amat di galakan di amalkan bagi pesakit yang mengalami gannguan sihir, dan apabila  di  gunakan  untuk  menolong  orang  yang  mengalami gangguan dan serangan sihir,  maka  dengan  izin,  ridha  dan  rahmat Allah,  seluruh  jin2  zalim  beserta  bomohnya  beserta  yang  menyuruhnya  hancur  (paling  ringan terganggu jiwanya) karena terkena azab Allah.
Hizib  Intikam    ini  termasuk  dalam  kategori  hizib  penghancur. Dalam  aplikasinya,  dengan  Rahmat Allah, Hizib Intikam  mampu membalikkan serangan sihir / ghaib dengan kekuatan beribu2 kali lipat kepada  mahluk  yg  terlibat  dalam  menzalimi,  baik  dari  golongan  jin,  syaitan,  binatang  buas, maupun manusia.

2 ulasan:

Syukri berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Syukri berkata...

yer btul pak ustad..lagi dasyat kesannya klau dibacakn dan digabung dengan hizib sakron