Isnin, 26 Mac 2012

Si Saka Dan Si Penumpang..

سم الله الرحمن الرحيم
Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Bismillah..anda siapa?
Perkataan pertama yang keluar dari mulut saya. Kes kali ini merupakan kes gangguan saka yang mana kehadiran jin saka di tubuh wanita tersebut menyebabkan wanita tersebut sering mengalami masaalah dalam hubungan suami isteri..pesakit mudah terasa dan dan mudah cemburu tanpa sebab. Untuk pengetahuan..kes seperti ini hampir serupa dengan sihir penghalang pernikahan tapi jika di perhatikan betul betul, jin saka juga boleh bertindak sedemikian bagi menghancurkah ikatan perkahwinan suami isteri kerana bagi jin saka, tubuh mangsa yang di dudukinya merupakan hak miliknya. Boleh jadi juga sebagai tujuan agar apabila terjadinya perceraian maka mudahlah si saka menguasai tubuh orang yang di dudukinya..mungkin terjadi kerana si suami sering membwa isterinya berubat ke sana sini bagi membuang saka isterinya.
Saka : aku saka neneknya..
Saya : apasal ganggu kehidupan dia..adakah engkau yang menyebabkan hadirnya kecurigaan si wanita ini pada suaminya ?
Saka : Ya..aku lah penyebabnya. Hahahaha..padan mukanya..
Saya : Aku beri kata dua..keluar atau terbunuh!
Saka : Aku pernah keluar tapi saja aku masuk balik sebab badan orang yang aku duduk tu dah penuh..aku dah tak tau mana tempat lagi aku nak pergi..
Dalam diam saya menarik energi pedang dengan Hak Kaaf Ha Ya Ain Shod..Sambil mengenggam pedang saya sembelih saka tersebut. Saka menangis dan dusssh..jatuh terkulai..

Pesakit masih tidak sedarkan diri..energi pedang saya tarik sekali lagi dan cuba utk menyembelih. belum sempat di sembelih pesakit bingkas bangun..ada jin lain rupanya. Lantas saya kunci dengan Kaedah Nurunniyah Alif Lam Mim..agar jin x keluar begitu saja dari tubuh pesakit.
Jin tumpang : tolong jangan sembelih aku..aku nak keluar.
saya : Aku tak nak lepaskan ko. Ooo senang senang nak masuk senang senang nak keluar ye! apasal masuk dalam badan dia?
Jin Tumpang : aku saja saja masuk dalam badan dia..aku tengok dia selalu duduk luar rumah petang petang, jadi aku masuk la.

Saya : Aku tak kira..kau dah buat salah, jadi kau juga harus di bunuh! ( saya letakkan genggaman di leher pesakit dan berlaku sedikit tarik menarik. Jin tumpang menghalang saya dari membunuhnya sambil menolak tangan saya)
Jin Tumpang : Tolonglah jgn bunuh aku, aku janji aku takkan masuk lagi. Kau zalim jika kau membunuh aku..aku dah minta maaf..( sambil menangis).
Saya : aku tak kira,aku nak bunuh juga. Hari ni aku rasa macam nak jadi pembunuh aje.( saya acah acah je)
Jin Tumpang : kau zalim..kau zalim..aku dah pun sedar kesalahan aku..tolonglah lepaskan aku. Kau pasti meyesal jika membunuh aku.
Saya : Ehhhh..aku tak zalim, ko yang zalim sebab masuk dalam badan dia. Kenapa pulak aku nak menyesal. Seronok pe bunuh jin..
Jin tumpang : kau zalim kau zalim (hish hish hish)
Saya : Ok..kali ni aku lepaskan ko..lain kali jangan masuk lagi. kalau ko buat lagi aku ada hak utk membunuh engko..o.k mana jin saka tadi..
Jin tumpang : dah mati..jasadnya dah hilang..aku nak keluar sekarang.
Pesakit sedar setelah saya lepaskan genggaman pada ibu jarinya. Alhamdulillah. Sekian untuk dongengan pada kali ini sebagai tatapan pembaca.Tiada ulasan: